31 Mart 2016 Perşembe 10:33
Hakkari'de Engellerini El Sanatlarıyla Aşıyorlar

HAKKARİ (AA) - el sanatları kursuna katılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün programıyla kurs alan engelli öğrenciler, ürettikleri el işleriyle hem bireysel becerilerini geliştiriyor hem de evlerinden çıkarak sosyalleşme imkanı buluyor.

Zihinsel engelli çocuklar, Şemdinli Halk Eğitim Merkezince yürütülen proje kapsamında, özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde kurs görüyor.

Öğrencileri sosyal aktivitelere yönlendirmek ve ailelere destek olmak amacıyla açılan kurs, haftada 2 gün veriliyor. Kurslara katılan 24 öğrenci, alüminyum folyo kabartma sanatı, resim, ahşap boyamanın yanı sıra anahtarlık, toka ve bileklik gibi takılar yaparak, vakitlerini en iyi şekilde değerlendiriyor.

El sanatları öğretmeni Ayşegül Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun, zihinsel engelli öğrenciler için vazgeçilmez hale geldiğini söyledi.

Kurstaki malzemelerin kaymakamlık ve merkez tarafından temin edildiğini anlatan Çağlar, "Öğrencilerimizle küpe, bileklik ve kolye gibi takılar üretiyoruz. Öğrencilerimiz için tam bir aile ortamı sağlandı ve iletişimimiz çok iyi. Bireysel çalışmalar yapıyoruz. Bireysel çalışma öğrenciye başarı duygusu tattırdığı için daha çok verim alıyoruz." diye konuştu.

Ürünlerin Halk Eğitim Merkezince sergileneceğini belirten Çağlar, bunlardan elde edilen gelirin yine öğrenciler yararına kullanılacağını ifade etti.

Kursların öğrencilerin öz güvenini artırdığını vurgulayan Çağlar, "Ailelerden de çocuklarına güven konusunda destek bekliyoruz. Bazı aileler çocuklarına çok güvenmiyor. Güvenmedikleri için de bekledikleri verimi alamıyor. Burada öğrenciye başarı duygusunu yaşatarak, öz güvenlerini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Öğrencilerden Özcan Altınkum ise kursta birçok şey öğrendiklerini söyledi.

Özcan, "Resim ve boncuklarla takı yapmayı öğreniyoruz. Öğretmenlerimiz bize çok iyi davranıyor ve bizimle çok ilgileniyor. Bize her imkan sağlanıyor. Burada olmaktan çok mutluyuz. Bu imkanları sağlayan yetkililerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.03.2016 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.