19 Mart 2016 Cumartesi 11:58
Hakkari'de Evlerde Mevzi Binalarda Tünel Bulundu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bazı mahallelerde çukur kazarak el yapımı patlayıcı yerleştiren PKK'lı teröristlerin, binaların arasına da tünel kazdığı tespit edildi.

İlçede 13 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Dize, Esentepe, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde yoğunluk verdiği operasyonda zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Güvenlik güçleri, bir yandan teröristlerin oluşturduğu çukur ve barikatları zırhlı araçlarla temizlerken, diğer yandan da sokaklardaki el yapımı patlayıcıları imha ediyor.

Terör örgütü mensuplarından temizlenen bölgelerde arama yapan güvenlik güçleri, teröristlerin geçişini sağlamak için binaların arasına kazılmış tünel tespit etti.

Ayrıca, terör baskısı nedeniyle ilçeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların evlerinde teröristlerce kum torbalarından oluşturulmuş mevziler bulundu.

Evlerin salon, oturma odası ve mutfak bölümünde kum torbalarından hazırlanmış yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki mevziler kullanılamaz hale getirildi.

- El yapımı patlayıcılar imha edildi

Operasyonda terör örgütü mensuplarınca yollara ve binalara yerleştirilen 20 el yapımı patlayıcı düzeneği de imha edildi.

İlçe genelinde yürütülen operasyonda 14'ü sokağa çıkma yasağı öncesinde olmak üzere 27 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının sayısının belirlenenden fazla olduğu ancak çatışmaların sürdüğü bu alanlara henüz girilemediği belirtildi.

Son Güncelleme: 19.03.2016 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.