26 Ağustos 2015 Çarşamba 19:08
Hakkari'de gümrük personelinin kaçırılması

HAKKARİ  - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, terör örgütü PKK'nın kaçırdığı gümrük personelinin serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurca Üzümlü Gümrük Kapısı'ndaki bazı görevlilerin bir süre önce PKK tarafından kaçırıldığını anımsattı.

Gümrük kapısının bölge için önemine değinen Taş, şu ifadeleri kullandı:

"Çukurca ilçesindeki Üzümlü Sınır Kapısı, Hakkari'nin 50 yıllık hayaliydi. Yanı başımızdaki Irak'a 2 saat gibi bir sürede gidebiliyoruz. Uzun yıllardan sonra gerçekleşen bu hayalimiz maalesef çok kısa sürdü. Kapıda çalışan 7 gümrük memuru PKK tarafından alıkonuldu. Bunların bırakılmasını ve ailelerine teslim edilmesini istiyoruz. Güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatılan kapımızın açılmasıyla bu arkadaşlarımızı tekrar görevlerinin başında görmek istiyoruz."

Gümrük personelleri, 10 Ağustos'ta Hakkari-Çukurca karayolunu kapatan terör örgütü mensuplarınca kaçırılmıştı.

Son Güncelleme: 26.08.2015 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.