10 Aralık 2015 Perşembe 18:56
Hakkari'de 'iş sağlığı ve güvenliği' eğitimi verildi

 

Hacı Salih Şen İlköğretim Okulundaki eğitimde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Binyamin Tekin, işçi sağlığı ve güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Tekin, acil durum eğitim ve tatbikatları, risk analizleri ve acil durum planlarının oluşturulan birimlerin koordinesinde yaptırılıp sürdürüleceğini ifade ederek, gelecek süreçte de bu eğitimlerin ilçelerde verileceğini ifade etti.

Ardından İSG Uzmanı Yusuf Kevir, eğitimde teknik, Sivil Savunma Uzmanı Oktay Kızılkaya da yangın ve yangından korunma konuları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Eğitim hakkında bilgi veren Kızılkaya, hizmetli, memur ve öğretmenlerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almasının yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iş sağlığı ve güvenliğinde üzerimize düşen tüm yasal ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek için çalışıyoruz. Bugün iş sağlığı ve güvenliği eğitimiyle personelimizin daha sağlıklı, güvenli ve  bilinçli bir şekilde çalışmalarını amaçlamaktayız. İlimize bağlı okul ve kurumların risk analizlerini ve acil durum planlarını yaparak hem yasal sorumluluğumuzu yerine getireceğiz hem de çalışanlara güvenli ortam oluşturacağız."

Eğitim, kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 10.12.2015 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.