29 Mayıs 2015 Cuma 16:50
Hakkari'de kadın çiftçiler sertifika aldı

HAKKARİ  - Hakkari'de, bahçe bakımı kursunu başarıyla tamamlayana kadın çiftçiler, sertifikalarını aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, açılan bahçe bakımı kursu sona erdi.

Çimenli köyünde açılan ve 18 gün süren kursu başarıyla tamamlayan 20 kadın çiftçinin sertifikası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ile Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Kızılkaya tarafından verildi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, meyve ve sebze üretiminin yoğun olduğu Çimenli köyünde, verimi artırmayı, kaliteyi yükseltmeyi ve kadınların ürettikleri ürünleri işlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Ürünleri pazarlayarak kadınların iş hayatına atılmalarını sağlanmayı planladıklarını belirten Yıldırım, "Çiftçi eğitim faaliyetlerine, il ve ilçelerde devam ediyoruz. Bahçe bakımının yanı sıra arıcılık, sürü yönetimi, meyvecilik ve birçok konuda eğitimler verdik" diye konuştu.

Hakkari'de kadın çiftçiler sertifika aldı

Hakkari'de kadın çiftçiler sertifika aldı

Hakkari'de kadın çiftçiler sertifika aldı

Son Güncelleme: 29.05.2015 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.