08 Nisan 2015 Çarşamba 15:20
Hakkari'de kayak yarışması

HAKKARİ - Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kayak İl Temsilciliği tarafından "Veteranlar" Kayak Yarışması düzenlendi.

Kent merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafede bulunan 2600 rakımlı Merga Büta Kayak Merkezi'nde 3 grup ve 5 kategoride gerçekleşen yarışmaya 40 sporcu katıldı. 

35 yaş ve üstünün uygulandığı Veteranlar grubunda bayanlar kategorisinde Burcu Karın, erkeklerde Yusuf Kazandıoğlu, U-16 grubu bayanlarda Buse Ertunç, erkeklerde Sinan Akmaz, U-18 grubunda da erkeklerde Zana Gezer birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve beraberindekiler tarafından verildi.

Yaklaşık 3 yıldır Hakkari'de görev yapan Sağlık Bakanlığı avukatlarından Burcu Karın, Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşların denize girdiğini, Hakkari'de ise bahar olmasına rağmen halen kayak yapabildiklerini belirterek, Hakkari'nin turizmin kalbi olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal da Hakkari'de kayak sporuna dikkati çekmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini bildirerek, "Kayak merkezimiz her geçen gün büyüyor. İnşallah kayak merkezimiz önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin dört bir yanında insanların gelip kayacağı bir merkez haline gelecektir. Kayak sezonunun en uzun olduğu illerden biriyiz. Her yıl Mayıs ayına kadar burada kayak yapılabiliyor" dedi.

Son Güncelleme: 08.04.2015 15:22
Anahtar Kelimeler:
HakkarideKayakYarışması
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.