11 Nisan 2015 Cumartesi 11:57
Hakkari'de 'Kaybolmayan Çocuklar' Projesi

HAKKARİ - Hakkari Valiliği koordinatörlüğünde İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen "Kaybolmayan Çocuklar" Projesi kapsamında, öğrenci ve annelerine yönelik eğitim seminerleri verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti kapsamında, çocuk istismarı ve ihmali, çocukların kaybolması, kaçırılması ve evden kaçma eğilimlerine karşı mücadele edildiği belirtildi.

Projenin, çocuklara bireysel güvenlik eğitimleri vermek, özgüven aşılamak ve kendilerini istismardan koruyabilme becerisi kazandırmak amacıyla yapıldığı bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"4 aşamadan oluşan projemizin 3'ncü aşamasında bilgilendirme ve bilinçlendirme yer alıyor. Bu kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Nurşen Tangut ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Necip Kızılkaya'nın katılımlarıyla, Bağışlı Mehmetçik Ortaokulu, Yüksekova Esendere Ortaokulu, Şemdinli Güzelkonak Yatılı Bölge Okulu ve Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu'nda eğitim seminerleri düzenlendi. Eğitime katılan anneler de psikolog tarafından çocuk istismarı konusunda bilgilendirildi."

Son Güncelleme: 11.04.2015 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.