31 Mart 2016 Perşembe 11:13
Hakkari'de 'Koca Yürekli' Çocuklardan Duygulandıran Mektuplar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen terör operasyonuna katılan güvenlik güçleri, Samsun'dan ortaokul öğrencilerinin gönderdiği yiyecek ve mektuplarla duygusal anlar yaşadı.

Yüksekova'da, PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Olumsuz hava koşullarına rağmen fedakarca operasyonlara katılan güvenlik güçlerine, Türkiye'nin her tarafından destek mesajları ulaşıyor.

Samsun Atakum Mimar Sinan Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri de evlerinde hazırlattıkları kek, börek, yaprak sarması, pasta, kurabiye ve yöresel ekmekler ile yazdıkları mektupları, Samsun Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda Yüksekova'daki güvenlik güçlerine gönderdi.

Yiyecekleri yerken bir yandan da Türk bayraklarının çizildiği, el yazısıyla hazırlanan mektupları okuyan güvenlik güçleri, duygusal anlar yaşadı.

- "İçimizden gelenleri kaleme aldık"

Mektup ve yiyecek gönderen öğrencilerden Cancu Kırca, AA muhabirine, babasının da polis olduğunu, mektubunu onların yaptığı işin zorluğunun bilinciyle yazdığını söyledi.

Mektubunda duygularını dile getirdiğini belirten Kırca, şöyle konuştu:

"Mektubu, onlara duyduğumuz gurur ve sevgiyle yazdım. Kaleme alırken şehitlerimizi düşününce çok duygulandım. Gurur duyduğumuzu, güvende olduğumuzu, onlar sayesinde burada rahat yaşayabildiğimizi anlatmaya çalıştım. Mektubu, babamın da orada olabileceğini, orada görev yapan polislerin çocuklarını da düşünerek yazdım. Onların bu işi şeref ve gururla yaptıklarını biliyorum ama şehit haberlerini gördüğümde çok üzülüyorum. Orada görev yapan güvenlik güçlerimize Allah'tan sağlık diliyorum. İnşallah bir daha hiç şehit vermeyiz. Allah onların yardımcısı olsun. İnşallah en kısa sürede bu durum biter."

Öğrencilerden Azra Tosun da mektubunda güvenlik güçlerine layık şeyler yazmak için çok uzun süre düşündüğünü anlattı.

Tamamen içinden gelen duyguları kaleme aldığını bildiren Tosun, şunları kaydetti:

"Mektubumda onların nasıl cesurca bu işi yaptıklarını, Türkiye'yi nasıl şan ve şerefle koruduklarını anlatmaya çalıştım. Şehit haberlerini gördüğümde hem çok üzülüyorum hem de ailelerinin yaşadığı üzüntüyü düşünüyorum. Türkiye uğruna, bizim böyle rahat yaşamamız için kendilerini feda ediyorlar. Çok cesur bir şey yapıyorlar. Umarım daha fazla şehit haberi gelmez. Oradan gelen kötü haberle üzülüyor, güzel haberlerle seviniyoruz. Biz de elimizden geldiğince onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Her zaman onlarla birlikteyiz, hep yanlarındayız."

Sudenaz Sezer ise mektubu kaleme alırken, kendisini orada görev yapan güvenlik güçlerinin çocuklarının yerine koyduğunu ifade ederek, "Allah'ım onları korusun ve yardımcıları olsun. Orada bizim için teröristlerle savaşıyorlar. Biz hep onların yanındayız." dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2016 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.