21 Ocak 2016 Perşembe 16:00
Hakkaride Okumayan Kız Kalmasın Projesi

Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerince hazırlanan "Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın" Projesi'nin ilk toplantısı yapıldı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı" kapsamında hazırladığı "Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın" Projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca hibe almaya uygun görüldü. 

Projeyle ilgili ilçenin İpek Yolu Caddesi üzerindeki bir kafede toplantı yapıldı.

Toplantıda projenin amacı, hedefi ve kapsamıyla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Okul Müdürü Nusret Çoğaç, yaptığı konuşmada, projenin amacından söz etti.

Projenin özel hedefleri, hedeflere varmak için atılacak adımlar, projenin hedef grupları ve kız öğrencilerinin eğitiminin önündeki engelleri anlatan Çoğaç, "Amacımız il genelinde eğitim kalitesinin artırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi ve başta kız çocuklarının olmak üzere her düzeyde okullaşma oranlarının yükseltilmesi suretiyle, insan kaynağına yapılan yatırımın artırılmasıdır" sözleri kullandı.

Son Güncelleme: 21.01.2016 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.