18 Mart 2016 Cuma 09:53
Hakkari'de 'Şehit Gülle'nin Adı Yüksekova'daki Operasyona Verildi

 Yüksekova'da başlayan terör operasyonuna, 2014 yılında ilçe merkezinde iki silah arkadaşıyla şehit düşen "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle"nin adı verildi.

Yüksekova'da terör örgütü mensuplarınca açılan çukur, barikat ve bombalı tuzakların temizlenmesi, kamu düzeni ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 13 Mart günü saat 22.00'den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından operasyon başlatıldı.

"Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle"nin adının verildiği operasyonu yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurları, çukur, barikat ve bombalı tuzakların bulunduğu mahallelerdeki çalışmalarına hız verdi.

Özellikle Eski Kışla, Orman, Yeni, Mezarlık, Yeşildere, Dize, Esentepe, Güngör ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunluk kazanan operasyonda, çoğunluğu örgütün dağ kadrosundan oluşan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, çukur ve barikatların bertaraf edilmesi ve tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi hedefleniyor.

- Adı, şehit düştüğü ilçedeki operasyona verildi

Yüksekova'da çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik personeliyle başlatılan operasyona 25 Ekim 2014'te görev yaptığı Haruna Jandarma Karakol Komutanlığından iki silah arkadaşıyla alışveriş için geldiği ilçe merkezinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle"nin adı verildi.

Teröristlerin, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştirdiği hain saldırıda, Gülle'nin yanı sıra Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz da şehit olmuştu.

- Mahsur kalan 15 vatandaş kurtarıldı

Operasyonu titizlikle yürüten güvenlik güçleri, mahallelerde teröristlerin baskısı sonucu mahsur kalan vatandaşları da kurtarmaya çalışıyor.

Terör örgütü mensuplarının çukur kazıp, barikat oluşturduğu mahallelerdeki 3'ü kadın 15 kişi güvenlik güçlerince bulundukları yerden alınarak zırhlı araçlarla Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'ne getirildi.

Merkezde sağlık kontrolünden geçirilerek yemek ikramı ve gıda yardımı yapılan vatandaşların, güvenli bölgelere ulaşmaları da sağlandı.

Güvenlik güçlerinin terör operasyonunun sürdüğü mahallelerden kurtardığı vatandaşlardan N.E, AA muhabirine, yaşadıkları mahallede kendilerinden başka kimsenin kalmadığını, bu nedenle de çok korktuklarını anlattı.

N.E, "Sağ olsun polisimiz askerimiz bizi korudu. Allah onlardan razı olsun. Kaç gündür top sesleri yüzünden uyuyamamıştım" dedi.

Kurtarılan vatandaşlardan N.K. de sıkıntılı günler geçirdiklerini ve evlerinin hasar gördüğünü söyledi.

- "Devlet suçsuz günahsız insanları korur"

Kurtarılan vatandaşlarla sohbet eden emniyet yetkilisi, vatandaşların zarar görmemesi için titiz davrandıklarını ancak terör örgütünün bu durumu suistimal ettiğini dile getirdi.

Operasyonu Yüksekova'nın huzuru, teröristlerin açtığı çukur ve barikatların kapatılması amacıyla başlattıklarını belirten emniyet yetkilisi, şunları kaydetti:

"İnşallah bu operasyon bittiğinde Yüksekova'da kol kola yaşadığımız huzurlu günleri geri getiririz. Bizim tek derdimiz bu. Operasyonda olabildiğince minimum mağduriyetler yaşanacak. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Devlet bu konuda çok kararlı. Siz de bu konuda emin olun. Devlet her zaman güçlüdür. Vatandaşını, suçsuz günahsız insanları her zaman korur. Biz, sizin zarar görmenizi istemiyoruz. Siz en güvenli yerde durun, biz bu şehri en güvenli hale getiririz. Ondan sonra gelirsiniz tekrar evinizde oturursunuz. Eviniz zarar görmüşse devlet onun da altından kalkar. Siz hiç merak etmeyin."

Son Güncelleme: 18.03.2016 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.