20 Mart 2016 Pazar 11:48
Hakkari'de Teröristlerin 'Canlı Kalkan' Olmaya Zorladığı Vatandaşlar Kurtarıldı

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının, operasyonlarda "canlı kalkan" olmaya zorladığı 6'sı çocuk 35 kişi, güvenlik güçlerince kurtarıldı.

İlçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart'ta alınan sokağa çıkma yasağının ardından Orman, Eski Kışla, Mezarlık, Yeni, Yeşildere, Dize, Güngör, Esentepe ve Cumhuriyet mahallelerinde başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

Güvenlik güçleri, bir yandan barikatları kaldırıp çukurları kapatırken, diğer yandan da teröristlerin baskısı sonucu mahsur kalan vatandaşların "canlı kalkan" olarak kullanılmasını engellemek için titizlikle çalışıyor.

Terör örgütü mensuplarının barikat oluşturup, çukur kazdığı mahallelerden gelen ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, 6'sı çocuk 35 kişiyi bulundukları yerden alarak zırhlı araçlarla Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'ne getirdi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen ve yemek ikram edilen vatandaşların, gıda yardımının ardından güvenli bölgelere ulaşmaları sağlandı.

- "Çok mağdur olduk"

Kurtarılan vatandaşlardan Ö.B, AA muhabirine, mahallelerindeki çatışmalar nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Çatışma bölgesinden polis ekiplerince çıkarıldıklarını belirten Ö.B, şunları söyledi:

"Allah onlardan razı olsun. Bizimle çok ilgilendiler. Bulunduğumuz yerden araçlarla alındık. Bizlere yemek, çocuklarımıza da çikolata ikram edildi. Buradan Van'a geçeceğiz. Çok mağdur olduk. Elbiselerimizi dahi getiremedik."

A.E. de yaşadıkları sıkıntıları telefonla güvenlik güçlerine anlattıklarını ifade ederek, "Arkadaşlarla telefonla görüştük ve buraya getirildik. Bizim için başka bir yol yok, Van'a geçeceğiz. Burada barınacağımız bir yer kalmadı. Allah onlardan razı olsun, bizi kurtardılar. Bize baksınlar, başka bir şey istemiyoruz." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 20.03.2016 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.