18 Nisan 2016 Pazartesi 18:18
Hakkari'de Turizm Haftası Kutlaması

Hakkari'de, 40'ncı Turizm Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak tarafından "Kültür Turizmi ve Medeniyetimiz" konulu konferans verildi.

Konferansın sonunda Vali Canbolat, Yrd. Doç. Dr. Kavak'a, yöreye ait bal ve Hakkari tanıtım kitapları hediye etti.

Program, öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından Hakkari Halk Eğitim Merkezi’in katkılarıyla hazırlanan "Hakkari Kültüründe Giyim" isimli yöresel kıyafet sergisinin gezilmesi ve Hakkari Evi'nde yapılan ikramla sona erdi.

Törene, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Son Güncelleme: 18.04.2016 19:01
Anahtar Kelimeler:
HakkariTurizm Haftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.