08 Aralık 2015 Salı 12:16
Hakkari'deki sağlık hizmetleri artırıldı

 Sağlık Bakanlığınca Hakkari'ye yapılan yatırımlar, vatandaşa sunulan sağlık hizmetinin kalitesini artırdı.

Geçmiş yıllarda yeterli kamu yatırımının yapılmaması nedeniyle sağlık hizmetleri başta olmak üzere birçok alanda eksikliğin yaşandığı Hakkari'de son yıllarda yapılan yatırımlar kentin çehresini değiştirdi. 

Sağlık Bakanlığının yeni hastane binaları ve tıbbi cihaz yatırımı yaparak personel desteği sunduğu kentte, vatandaşlar daha nitelikli sağlık hizmeti alıyor. 

Kamu Hastaneleri Birliği Hakkari Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, yaptığı açıklamada, Hakkari'ye pozitif ayrımcılık uyguladığını, kendilerinin de bölge halkına en iyi hizmeti sunma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Sağlık alanında kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de önemli yatırımların yapıldığına dikkati çeken Türk, şöyle konuştu:

"Çukurca Devlet Hastanesini geçtiğimiz yıl hizmete açtık. 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi proje aşamasında. Bu hastanemizi de ilimize kazandırmak istiyoruz. Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin temelini attık. Şemdinli Devlet Hastanesi bitmek üzere. Yüksekova Diş Protez Merkezi'nin inşaatı bitti. Derecik Beldesi Devlet Hastanesi ihalesi bitti. Şu an malzeme alımı yapılıyor, bir ay içinde taşınmayı planlıyoruz. Bakanlığımızın destekleriyle kentte sağlık alanında ciddi ilerleme yaşandı. Tıbbi cihaz kapasitemizi geliştirirken, hekim arkadaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza rahat çalışacakları ortamlar yaratmaya çalıştık."

Sağlık yatırımlarına Valiliğin de büyük destek olduğunu anımsatan Türk, yatırımlarla kentteki vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmeti aldığını ve sevk sorununu önemli oranda azalttıklarını sözlerine ekledi.

 

Son Güncelleme: 08.12.2015 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.