29 Haziran 2015 Pazartesi 16:37
Hakkarili kadınlar pazar kurdu

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği'ne (HAKGİDER) üye olan kadınlar, evlerinde büyük emek harcayarak yaptıkları ürünlerini satabilmek için bir araya gelerek "El Emeği Pazarı" kurdu.

HAKGİDER ve TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin'in öncülüğünde, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Özdemir Sokağı'nda kurulan pazarda satışa sunulan el emeği göz nuru ürünler vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin başlattıkları çalışmayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kadın girişimcilerin sayısının gün geçtikçe arttığını bildirdi.

Kadınların büyük emek harcayarak ürettikleri ürünleri pazarlamalarını sağlayarak aile bütçesine katkı sunmalarını amaçladıklarını belirten Keskin, "Evlerinde çok güzel tekstil, cam ürünleri işlemeciliğinden oluşan el sanatları, tatlı, kurabiye çeşitleri gibi hamur işleri ve yöresel ev yemek çeşitleri yapan girişimci üyelerimizin yolunu açmak için şimdilik Ramazan ayı boyunca örnek bir pazar çalışması başlattık. İlimizde önemli bir potansiyele sahip girişimci kadınlarımızla gerek yıl içerisinde gerekse ileri ki zamanlarda, daha kapsamlı program ve projelerimizle girişimciliğin gelişmesini sağlayacağız. Ortak akıl ve düşünceleri bir araya getireceğiz. Birlikte veya tek başına her kadın girişimcimizin kendi işini kurması yönünde güzel gelişmelerin yaşanmasına vesile olmaya çalışacağız. Bu güzel ve örnek pazarda birlikte bir araya gelen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.06.2015 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.