02 Ağustos 2016 Salı 16:58
Hakkari'nin İlçeye Dönüştürülmesi

Hakkari'nin "Çölemerik" adıyla ilçeye dönüştürülmesiyle ilgili TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun tasarısına tepki amacıyla kentte yürüyüş düzenlendi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Hakkari'nin ilçeye dönüştürülmesine ilişkin kanun tasarısı kentte tepkiye neden oldu.

Hakkari'nin "Çölemerik", Şırnak'ın "Nuh" adıyla ilçeye dönüştürülmesi, Yüksekova ve Cizre'nin il olmasını içeren kanun tasarısının TBMM Başkanlığı'na sunulmasına kentteki bazı sivil toplum kuruluşu ve esnaf tepki gösterdi.

Kent merkezinde bazı esnaf, kepenk kapattı, aralarında Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ın da bulunduğu grup yürüyüş düzenledi.

"Hakkari ildir, il olarak kalacak", "Hakkari uyuma iline sahip çık" sloganları atan grup, kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taş, yaptığı açıklamada, Hakkari'nin il statüsünden çıkartılmasının haksızlık olduğunu savundu.

Taş, şunları söyledi:

"Hakkari bir Mersin-İçel, Kocaeli-İzmit, Bitlis-Tatvan gibi değildir. Hakkari Yüksekova arasında 85 kilometre mesafe vardır. Aramızda dağlar, akarsular var. Hakkari öyle kolay kolay taşınacak bir şehir değil. Biz buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, çok değerli hükümet üyelerine tekrar seslenmek istiyoruz. Bu düşünceden bir an önce vazgeçilmesi ve bu tasarının geçirilmemesi lazım diyoruz."

Açıklamanın ardından grup dağıldı, esnaf da kepenklerini açtı.

Son Güncelleme: 02.08.2016 17:18
Anahtar Kelimeler:
EsnafHakkariTepki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.