12 Ağustos 2016 Cuma 21:58
Hakkari'nin İlçeye Dönüştürülmesi Kanun Tasarısına Tepki

Hakkari'nin "Çölemerik" adıyla ilçeye dönüştürülmesiyle ilgili TBMM Başkanlığına sunulan kanun tasarısına tepki gösterenler, araçlarıyla şehir turu atarak korna çaldı.

TBMM Başkanlığına sunulan Hakkari'nin ilçeye dönüştürülmesine ilişkin kanun tasarısı kentte tepkiye neden oluyor.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, kentten yaklaşık 7 kilometre uzakta bulunan Depin kontrol noktasına korna çalarak gitti.

Gruptakiler adına burada basın açıklamasını okuyan Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan, 1936’da il olan Hakkari'nin coğrafi konumunun dönemin hükümetleri tarafından bilindiğini söyledi.

Hakkari'nin bölgede vazgeçilmez bir yerleşim alanı olması nedeniyle her zaman gündemde kaldığını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Hakkari ilimizin il olmaktan çıkarılmasıyla ilgili tasarının halkın gönlü alınmadan meclise gönderilmesi halkımızı derinden üzmüştür. Hakkari’nin ilden düşürülmesi halinde tüm kamu harcamalarından vazgeçileceği, nüfusta büyük düşüş yaşayacağından dolayı Hakkari halkı büyük bir mağduriyet yaşayacak ve göç etmek zorunda kalacak. Devlet büyüklerimize diyoruz ki; lütfen Hakkari halkının değerlerine, hayallerine, umutlarına geleceğine ve kadim tarihine dokunmayın."

 

Son Güncelleme: 12.08.2016 21:35
Anahtar Kelimeler:
HakkariYürüyüşTepki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.