09 Temmuz 2015 Perşembe 22:05
HDP'li Irmak ve Zeydan'dan STK ziyaretleri

HAKKARİ - HDP Hakkari Milletvekilleri Selma Irmak, "Bugüne kadar bizim kepenklerin kapatılmasıyla ilgili asla bir çağrımız olmadı. Bugün de aynı şey söz konusudur. Esnafa 'kepenklerini kapatın' diyenler provokatif kimselerdir. Halkımız ve esnafımız kesinlikle bunlara itibar etmemeli" dedi.

HDP Hakkari Milletvekilleri Irmak ve Abdullah Zeydan, Yüksekova ilçesinde Hakkari Barosu, KESK, DİSK temsilcileriyle Yüksekova Belediyesini ziyaret etti.

Ziyaretleri ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Irmak, önemli bir seçim süreci geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Halkımız büyük bir direnç, büyük bir çalışma ve çabayla önemli bir zafer kazandı. Bu zaferin sonunda da 80 milletvekilini parlamentoya gönderdi. Bu çerçevede çalışma yürüten tüm kurumlarımıza, esnafımıza, halkımıza ve sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyoruz. Bu süreçte herkes seferberlik içindeydi. Bizler de bu başarıyı ve sevinci halkımızla paylaşmak istedik."

Seçim sürecinde provokatif söylemlerin yayılmaya çalışıldığını belirten Irmak, ancak halkın bunların hiçbirine itibar etmediğini kaydetti.

Irmak, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi de 'bayrama iki gün kala esnafın kepenk kapatacağı' söylentisi yayıldı. Böyle bir şeyin olmadığını söylemek istiyoruz. Partimizin kesinlikle böyle bir talebi yoktur. Bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olamaz. Esnafımız kendi isteğiyle kapatmak isterse elbette kapatır. Ama bugüne kadar bizim kepenklerin kapatılmasıyla ilgili asla bir çağrımız olmadı. Bugün de aynı şey söz konusudur. Esnafa 'kepenklerini kapatın' diyenler provokatif kimselerdir. Halkımız ve esnafımız kesinlikle bunlara itibar etmemelidir. Normal yaşam akışına devam edilecek. Bayramdan iki gün önce de bayramdan sonra da hiçbir şekilde kepenklerin kapatılması söz konusu değildir. Halkımızın bunlara dikkat etmesini istiyoruz. Bunlar tedirginlik yaratılmak için yayılmak istenen yaklaşımlardır."

HDP'li Irmak ve Zeydan'dan STK ziyaretleri

HDP'li Irmak ve Zeydan'dan STK ziyaretleri

HDP'li Irmak ve Zeydan'dan STK ziyaretleri

Son Güncelleme: 09.07.2015 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.