26 Mayıs 2015 Salı 21:53
HDP'liler Yüksekova Havalimanı'ndan Uçmasınlar!

Hakkari-Yüksekova Havalimanı'nın açılışına tavır almak yetmez! HDP’liler daha radikal bir tutum almalılar!
 

Hakkari-Yüksekova Havalimanı bugün açılıyor. Yapımı PKK’nın engellemesinden ötürü planlanandan iki yıl fazla süren havalimanının açılışı bugün Cumhurbaşkanı tarafından yapılacak. HDP açılışı Hükümetin propaganda çabası olarak değerlendirdiğinden boykot ediyor. Ve bunu sadece temsilciler düzeyinde değil, halka da yaymaya çalışıyor.

PKK’nın illegal biçimde havaalanı açılışına katılacak olanları tehdit ettiğine dair haberler giderek yoğunlaşırken, HDP kanadından ardı ardına gelen açıklamalar da bu tavra eşlik etmekte. En son olarak HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan halka açılış törenine katılmama çağrısı yaptı.

Zeydan’ın ve HDP’nin tutumu PKK’nın bugüne kadar sürdürdüğü sabote etme tutumunun bir devamı, yeni bir şey değil. Bu noktada kendilerine daha radikal ve tutarlı bir adım atmayı önermek yanlış olmaz. HDP yetkilileri çıkıp ne kendilerinin, ne de partililerinin bu havaalanını asla kullanmayacaklarını ilan edebilirler mesela! Bunun günlük boykot çağrılarına nazaran çok daha etkili ve ses getirici bir eylem olacağı kesin!

Son Güncelleme: 26.05.2015 21:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.