21 Ocak 2016 Perşembe 15:39
İlmikleri 'öğrencileri üşümesin' diye attı

 

Kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Işık Köyü Ortaokulu'nda görevli Rizeli Beden Eğitimi Öğretmeni Derya İlhan, eğitimin yanı sıra öğrencilerinin ihtiyaç ve sıkıntılarına da kayıtsız kalmıyor.

Öğrencilerinin sorunlarıyla yakından ilgilenen İlhan, kışın sert geçtiği ve metrelerce karın yağdığı köyde, öğrencileri "üşümesin" diye atkı ve boyunluk ördü.

Kent merkezinde aldığı yünleri köye götüren, yaklaşık 2 ay boyunca 23 atkı ve boyunluk ören İlhan, bunları sınıf öğretmeni olduğu öğrencilere dağıttı.

İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Hakkari'ye gelirken kafasında soru işaretleri ve kaygılarının bulunduğunu belirterek, insanları tanıdıktan sonra düşüncelerinin değiştiğini söyledi. İlhan, şu ifadeleri kullandı:

"Şehir merkezine geldikten sonra, köye varmamıza 1,5 saatlik yolumuz kalmıştı. Daha köy servisinde başlamıştı sıcak samimi hoşgeldinler. Büyük şehirlerde unutulan sımsıcak, yürekten gelen o güler yüzlerle karşılamalar, kulaktan kulağa anlatılan ama yaşanınca hissedilen duygularmış. Bu sıcak karşılamaya ben de kendimce cevap vermek istedim. Sınıf öğretmeni olduğum 7/A sınıf öğrencilerime bu soğuk kış günlerinde okula gelip giderken üşümemeleri için atkı ve boyunluk ördüm. 2 aylık emeğimin mükafatını, hediyelerini verirken yüzlerindeki mutlulukla aldım."

Öğrenciler ise kendileri için atkı ve boyunluk ören öğretmenlerine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 21.01.2016 15:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.