19 Şubat 2016 Cuma 12:03
'Kale'lerdeki Özel Harekatçılar Kuş Uçurtmuyor

Hakkari'de kent merkezine yakın tepelerde oluşturulan "kale" görünümlü güvenlik noktalarında özel harekat polisleri, terör örgütü PKK mensuplarının sızmalarını engellemek için kuş uçurtmuyor.

Irak ve İran'a sınırı bulunan, etrafı dağlarla çevrili Hakkari'de tepelere yerleştirilen "kale" görünümlü güvenlik noktalarında özel harekat polisleri teknolojik silah, araç ve gereçlerle gece gündüz demeden görev yapıyor.

Kalın beton ve taş duvarlarla inşa edilen, kurşun geçirmez camların bulunduğu güvenlik noktalarında görev yapan güvenlik güçleri, olası terör saldırılarına karşı termal kameralarla 20 kilometrelik alanda her türlü hareketliliği yakından takip ediyor.

Kent merkezindeki Bayraktepe ile etrafta bulunan diğer üç tepeye konuşlandırılan "Kale-1", "Kale-2" ve "Kale-3" ile Hakkari-Yüksekova-Çukurca yolundaki "Kale-4" güvenlik noktalarında özel harekat polisleri bölgeyi kontrol altında tutuyor.

İl Emniyet Müdürlüğündeki 500'ü aşkın özel harekat polisinden bazıları terör olaylarının yaşandığı Yüksekova'da görev yapıyor, bir bölümü de "kale" görünümlü güvenlik noktalarında nöbet bekliyor.

Teknolojik termal kameralarla bölgenin gözetlendiği merkezlerde "dron"lar da kayıt yapıyor.

Zor koşullarda mücadele edebilen özel harekat polisleri, ihtiyaç duyulan bölgelere, "Shortland", "Ural", "Ejder" ve "Kirpi" gibi zırhlı araçlarla en kısa sürede ulaşıyor.

Son Güncelleme: 20.02.2016 12:30
Anahtar Kelimeler:
HakkariÖzel HarekatKale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.