12 Temmuz 2015 Pazar 15:46
Kato Dağı'ndan 'Kato Plajı'na

HAKKARİ - Bir zamanlar çatışmaların odağında bulunan Kato Dağı eteklerindeki derede, Akdeniz ve Ege plajlarını aratmayan görüntüler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Çözüm Süreci ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle yasaklanan alanların turizme açılması, en çok yöre halkını memnun etti.

Bölgede yaşanan terör olayları ve devam eden operasyonlar nedeniyle insanların hiçbir faaliyette bulunamadığı alanlar, Çözüm Süreci ile gün yüzüne çıktı. Bir zamanlar çatışmaların odağında bulunan ve silah seslerinin eksik olmadığı Kato Dağı, vatandaşların uğrak yeri haline geldi.

Kato Dağı eteklerinden akan dere de sıcaklardan bunalan vatandaşların serinlemek için yüzdüğü başlıca alanlardan biri oldu. Yaz aylarında hava sıcaklığının 35 dereceye kadar çıktığı kentte sıcaktan bunalan vatandaşlar, 'Kato Plajı' olarak isimlendirdikleri derenin serin sularında yüzmenin keyfini sürüyor. 

Özellikle ramazan ayında derede yüzerek iftar saatine kadar vakit geçiren vatandaşlar, güneşlenmek için de kayalıkları ve derenin kenarındaki kumluk alanları kullanıyor.

Vatandaşlardan Rıdvan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kato Dağı'na gelerek derede serinlediklerini söyledi.

Kurt, "Havanın sıcak olması nedeniyle Hakkari merkezden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kato Dağı eteklerinde akan derede serinlemeye geliyoruz. Kent merkezinde hiçbir tesisimiz yok. Biz de kendi imkanlarımızla buraya geliyoruz. Burada bir taraftan yüzüyoruz, bir taraftan da balık tutuyoruz" dedi.

Eskiden yasaklı olduğu için bölgeye gelemediklerini belirten Önder Temel ise Kato Dağı'nda doyasıya yüzüp serinlemenin keyfini yaşadıklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 12.07.2015 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.