08 Nisan 2016 Cuma 15:03
Kız Öğrencilerin Okula Kazandırılması İçin Köyleri Geziyorlar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yürütülen “Haydi kızlar pansiyona” projesi, köylerde bulunan öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı.

Avrupa Birliğince finanse edilen, Seyyid Abdullah Şemdini İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu ile Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca yürütülen "haydi kızlar pansiyona" projesi ile kız çocuklarının okula kazandırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda köy okullarını ziyaret eden Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Proje Koordinatörü Nazmi Yıldız, Proje Rehber Öğretmeni Agit Geylan ve görevliler, öğretmen ve öğrencilere projenin amacı ve içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

Çalışmaları ile ilgili bilgi veren rehber öğretmeni Agit Geylan, projenin tanıtılması için sınır köylerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Bölgede kız öğrencilerinin okullaşma oranının düşük olduğunu aktaran Geylan, kız öğrencileri okula kazandırmak için yoğun çalışma yürüteceklerini söyledi.

Geylan, "Gittiğimiz köylerde veli, öğretmen ve öğrencilerle görüşüyoruz. Proje heyecan verici bir projedir. Görüştüğümüz kişilerden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bire bir görüşerek ikna ettiğimiz velilerimiz var. Yine yapacağımız çalışmalar kapsamında seminerler düzenleyeceğiz. Kız öğrencilerini okula kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Son Güncelleme: 08.04.2016 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.