03 Mayıs 2016 Salı 11:48
Kızının Öğretmenlik Aşkına Ortak Oldu

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesine atanan öğretmen kızıyla köy okulunda kalan Saadet Şen, kızını bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Tek hayali öğretmen olup, ülkeye faydalı evlatlar yetiştirmek olan ve bu hayaline eylül ayındaki atamalarda kavuşan Emine Şen'e, annesi de destek veriyor.

Antalya'dan Şemdinli'nin Derecik beldesine bağlı Oylum Köyü İlkokuluna atanan kızını yalnız bırakmayan anne Şen, kızının her türlü ihtiyacında da yanında bulunuyor.

Çocuğuna köyde hem anne hem de baba olan Saadet Şen, kızıyla kısa sürede zorlu köy yaşamına da ayak uydurdu.

Kendilerini köy halkından biri olarak gören anne ve kızının örnek davranışı ise köylülerden takdir topluyor.

Saadet Şen, AA muhabirine, kızının öğretmen olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kızına elinden geldiğince destek olmaya çalıştığını ifade eden Şen, "Buraya alışmak zorundayım, kızımla birlikte alıştım. Buradakiler çok iyiler. Kızım köy öğretmeni oldu, en büyük isteği buydu. Ben de Antalya'yı bırakıp onun yanına geldim. Onun eğitim aşkı için hep yanında olacağım." dedi.

Sınıf öğretmeni Emine Şen de eylül ayında Şemdinli'ye atandığını belirterek, her zaman köy öğretmeni olmak istediğini söyledi.

Atandığı yerin kendisine ihtiyacı olduğunu düşündüğü için annesiyle yola çıktıklarını ifade eden Şen, şöyle dedi:

"Burada annemle beraber yaşıyoruz. Köyün bir sakiniyiz. Herhangi bir şey olduğunda, düğün olsun, davet olsun biz de aile olarak davet ediliyoruz. Köyün her türlü etkinliğinin içinde yer almaya çalışıyoruz. 'Burada neden varım' sorusunun tek cevabı, çocukların gözlerindeki mutluluk. Çocukların gözlerinin içine bakmak, o mutluluğu tatmak çok güzel bir duygu. Çocukların gülümsemesini tadınca, bütün zorlukların üstesinden gelebileceğine inanıyorsun. Ben bunun için burada varım ve öğretmen olduğum için çok mutluyum. 'İyi ki öğretmen olmuşum' demek için köy öğretmeni olmak gerektiğini düşünüyorum."

Son Güncelleme: 03.05.2016 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.