11 Nisan 2015 Cumartesi 12:17
Muhtarlar, madde bağımlılığıyla mücadele edecek

HAKKARİ - Yüksekova Muhtarlar Derneği, ilçede son dönemde artan madde bağımlılığına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Yüksekova'daki Keremoğlu İş Merkezi önünde bir araya gelen muhtarlar adına açıklama yapan Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim Genç, uyuşturucu bağımlılığının il merkezi ve ilçelerinde toplumsal bir yara olduğunu söyledi.

Dernek olarak, özellikle Yüksekova'da madde bağımlılığı konusunda mücadele edeceklerini belirten Genç, şöyle konuştu:

"Dernek olarak, bu toplumsal yaraya çözüm bulabilmek için çaba göstereceğiz. Bu elbette bir kurumun kendi başına yapabileceği bir iş değil. Çalışmalarımızda kamuoyunda bir nebze de olsa duyarlılık yaratmayı amaçladık. Bireylerin çevreleriyle sağlıklı, mutlu ve başarılı olabilmesi en önemli unsurlardır. Madde bağımlılığı, toplumsal ahlaka zarar veriyor. Ayrıca bu bağımlılık intihar, gasp, fuhuş ve aile parçalamalarına neden olmaktadır. İlçemizde binlerce genç, madde kullanımı ve bağımlılığı tuzağına düşmüş. Polisiye önlemlerle uyuşturucu bağımlılığını kontrol altına almak ve başarı sağlamak mümkün değil. Bu hepimizin görevi. Gençlerimizin uyuşturucu bataklığına düşmemeleri için, başta aile fertleri, devlet yetkilileri, sivil toplum örgütleri ve dernek olarak buna 'dur' demeliyiz."

Yüksekova'da gençlerin tedavi olabilmesi için kliniklerinin açılmasını destekleyeceklerini bildiren Genç, uyuşturucu batağına düşmüş gençlerin tekrar topluma yararlı bireyler olarak kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.