03 Aralık 2015 Perşembe 09:31
Okumayan Kız Kalmasın

Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerince hazırlanan "Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın" Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerince, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı" kapsamında hazırladığı "Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın" Projesinin uygulama süreci başladı.

Farklı nedenlerle eğitim ve öğretime devam edemeyen kız öğrencilerin okula kazandırılmasını kapsayan proje hakkında gazetecilere bilgi veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nusret Çoğaç, projenin temel hedefinin Hakkari'deki kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması olduğunu belirtti.

Çoğaç, proje kapsamında değişik nedenlerle okulu terk etmiş veya okula devam edemeyen Yüksekova'daki 10 köyden 120 kız öğrenciye, iki farklı kademede eğitim verilerek 6'ncı sınıf açık öğretim kayıtlarının yapılacağını söyledi.

Proje koordinatörü Semai Şen ise önemli bir sosyal sorumluluk projesi yaptıklarını, projenin 12 ay süreceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 03.12.2015 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.