03 Şubat 2016 Çarşamba 17:03
Ortaokul Mezunu Genç Kız Şiir Kitabı Çıkardı

  Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 22 yaşındaki ortaokul mezunu Zerrin Sönmez, yazdığı şiirleri "Gönül Ufkum" isimli şiir kitabında topladı.

Altınsu köyünde oturan ve ortaokuldan sonra hasta annesi ve kardeşlerine bakmak için eğitimini yarıda bırakan Sönmez, 2 yıldır yazdığı şiirleri kitaplaştırdı.

Okuldayken sürekli şiir yazan ve şiir yarışmalarında dereceler alan Sönmez'in şiir sevgisi okuldan sonra da devam etti.

Sönmez'in şiirlerini kaleme aldığı "Gönül Ufkum" isimli şiir kitabı 2 bin adet basıldı.

Sönmez, yaptığı açıklamada, "Bir şeyler yapmak için illa üniversite mezunu olmak gerekmiyor. Eğer istiyorsanız ve azimliyseniz bunu başarabilirsiniz" dedi.

İçindeki okuma aşkını bir türlü bitiremediği söyleyen Sönmez, şöyle konuştu:

"Yazdığım bir çok şiirim vardı. Okul yıllarımda da şiir konusunda çok başarılıydım. Katıldığım birçok yarışmada derece aldım. Bu yeteneğimi okul yıllarımda keşfettim. Okulu bitireli yaklaşık 8 yıl oldu ve bu yeteneğimi keşfeden kardeşimde beni böyle bir şeye kitap çıkarmaya teşvik etti. Bende bu yeteneğimi değerlendirdim. Şiir yazmayı çok seviyorum. Her insanın kendine özgü yeteneği, kendini yakın hissettiği bir işi vardır. Ben kendimi şiirle daha iyi anlatabiliyorum ve daha çok açıklayabiliyorum. En büyük hayalim şiir ve edebiyat açısından daha iyi bir eğitim almak ve Kahraman Tazeoğlu ile tanışmak."

Kızının bu başarısından gurur duyduğunu belirten anne Zeri Sönmez ise kızının daha iyi yerlere geleceğini umduğunu ifade etti.

Sönmez, "Umarım daha güzel yerlere gelir. Hastalığımdan dolayı okuyamadı. Okulda çok başarılı bir öğrenciydi ve öğretmenleri 'siz bunu okutursanız çok iyi yerlere gelir' diyorlardı. Yalnız hastalığım araya girince kızım okumayı bıraktı. Okutamadık" dedi.
 

Son Güncelleme: 03.02.2016 18:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.