03 Nisan 2016 Pazar 12:28
Pkk'nın 'Patlayıcı Ve Mühimmat Deposu' İmha Edildi

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda bölücü terör örgütü PKK'ya ait içerisinde patlayıcı ve mühimmat bulunan depo kullanılamaz hale getirildi.

Alınan bilgiye göre, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Eski Kışla, Mezarlık, Orman, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör, Dize ve Esentepe mahallelerindeki operasyonlarda güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor.

- Patlayıcı ve mühimmat deposu bulundu

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensupları, yürüttükleri arama ve tarama çalışması sonucu terör örgütü mensuplarının, Eski Kışla mahallesinde depo olarak kullandığı bir evi tespit etti.

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından eve giren güvenlik güçleri, çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman buldu. İncelemelerini sürdüren ekipler, çevresindeki evlerle bağlantılı, kutusu açılmamış RPG-7 mühimmatları ve 20 kilogram el yapımı patlayıcı ile güçlendirilmiş bomba düzeneği olduğunu belirledi.

Bomba düzeneği, uzmanlar tarafından fünye yerleştirildikten sonra kontrollü olarak patlatıldı. Patlama anı kameraya yansıdı.

Güvenlik güçlerince farklı bölgelerde etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensuplarının bulundukları yerlerde yapılan aramada da doçka makinalı uçaksavar silahına ait rampa, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 2 şarjör ve çeşitli silahlara ait 3 bin mermi ile yaşam malzemeleri ele geçirildi.

- Barikatlar kaldırıldı, çukurlar kapatıldı

Operasyonda şimdiye kadar ilçe genelinde terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen 150 el yapımı patlayıcı imha edildi. Bu alanlarda 57 çukuru kapatan güvenlik güçleri, çoğu bomba düzenekleri ile tuzaklanmış 110 barikatı da kaldırdı.

Güvenlik güçleri, kontrol sağlanan yerlerde terör örgütünün olası bombalı tuzaklarına karşı dikkatli hareket ediyor.

- 130 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçlerinin, ağır silahlar kullanan terör örgütü mensuplarına karşı kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlarda 13 Mart'tan bu yana 130 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin ilçedeki bir okulda 2 yıl önce müdürlük yaptığı sırada terör örgütü PKK'ya katılan "Kamuran Amed" kod adlı Ahmet A. olduğu belirlendi.

Son Güncelleme: 03.04.2016 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.