24 Mart 2016 Perşembe 11:23
Pkk'nın Yüksekova'daki 'Patlayıcı İmalathanesi' İmha Edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda el yapımı patlayıcı yerleştirilmiş 55 çaydanlık ile çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat bulundu.

Güvenlik güçlerinin, Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde terör örgütü mensupları tarafından oluşturulan barikatların kaldırılması ve kazılan çukurların kapatılması amacıyla PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

Yer yer sıcak temasın sağlandığı operasyonda teröristlerin bulunduğu Orman Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin dikkati büyük bir faciayı önledi.

Askerler ve polislerin yürüttüğü müşterek operasyonda teröristlerce bomba imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edilen eve operasyon düzenlendi.

İçinde el yapımı patlayıcı düzenekleri olduğu belirlenen eve kontrollü giren bomba imha uzmanları, çok sayıda patlayıcı, silah ve mühimmat buldu.

Düzeneklerin etkisiz hale getirilmesinin ardından yapılan aramada 10 kilogram A-4 patlayıcı, 2 ton amonyum nitrat, 55 çaydanlığa yerleştirilmiş saniyeli ve fitil ateşlemeli el yapımı patlayıcı, gergiden kurtulma el yapımı patlayıcı düzeneği, çok sayıda havan mermisi, 2 savunma tipi el bombası, 2 tuzaklanmış yangın tüpü, 12 el bombası fünyesi, zırhlı araçlar için 10 basma düzeneği, 8 boş ve 3 dolu mutfak tüpü, 150 elektrikli kapsül, 50 adi kapsül, 500 metre saniyeli fitil, 300 metre kortex, 3 bin metre elektrik kablosu, elektronik devreler, 500 metre misina, 150 büyük boy pil, 150 litre mazot, parça tesiri için 2 koli 20'lik çivi, piknik tüpü irtibatlı pürmüz, jeneratör, muhtelif el yapımı patlayıcılarda ve izolesinde kullanılan bol miktarda bant ile kamuflaj için poşet ve çuval ele geçirildi.

Evde ayrıca teröristlerin geçişi için kullanılan tünel de bulundu.

Güvenlik güçleri, ele geçirilen patlayıcı düzenekleri ile silah ve mühimmatı kontrollü şekilde imha etti.

Son Güncelleme: 24.03.2016 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.