03 Nisan 2015 Cuma 09:27
Rehber öğretmenlere madde bağımlılığı eğitimi

HAKKARİ  - Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle hazırlanan "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Programı" kapsamında Hakkari'de rehber öğretmenlere seminer verildi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndan gerçekleştirilen seminere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür ve kent genelindeki okullarda görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

Üç gün sürecek eğitimlerde, 180 rehber öğretmene sağlıklı yaşam, madde bağımlılığı, tütün ve alkol bağımlılığı ile teknoloji bağımlılığı konularında eğitim verileceği bildirildi.

Seminere katılan rehber öğretmenler, görev yaptıkları okullarda öğrenci ve velilere aynı eğitimi uygulayacak.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, bağımlılıkla mücadele konusunda tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de farkındalığı artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Gür, "Hakkari genelinde görev yapan 180 rehber öğretmene 3 gün boyunca gruplar halinde eğitim verilecek. Eğitimlerden sonra öğretmenler kendi okullarında öğrencilere ve velilerine bu eğitimi verecek. Bu eğitimlerle bağımlılıkla mücadele adına önemli bir çalışma gerçekleşecek. Eğitimin ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 03.04.2015 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.