25 Nisan 2016 Pazartesi 11:38
Şemdinli'de 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinliği

 Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırındaki Konur köyünde düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği büyük ilgi gördü.

İlçeye yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Konur Köyü Dereyanı Mezrası İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından okul bahçesinde düzenlenen etkinlik, civar köy ve mezralardaki vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

"Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım" temasıyla kutlanan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Kutlu Doğum Haftasının önemi hakkında vatandaşların bilgilendirildiği programda, ilahiler okundu, öğrencileri tarafından "Cahiliye Devri"ni anlatan tiyatro gösterisi sunuldu.

Hafta çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verildiği etkinlikte, programa katılanlara şeker ve gül suyu ikram edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Akdeniz, düzenlenen programın çok anlamlı olduğunu belirterek, organizasyonu yapan okul yöneticilerine teşekkür etti.

Çocukların en iyi şekilde eğitim alabilmeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını bildiren Akdeniz, "Eğitim sadece dört duvar arasında ve tahta başında yapılan bir şey değil. Bizim için önemli olan çocukların dürüst, ahlaklı olması, büyüklere karşı saygı edinmesi ve Peygamber efendimize olan muhabbetiyle beraber sünnetinin de hayatında olmasıdır. Dolayısıyla bu etkinlikler buna hizmet etmektedir. Çocuklarımızın böyle programlarla Hz. Peygamberimizi en iyi şekilde tanımasını ümit ediyorum" dedi.

Program yapılan duaların ardından sona erdi.

Etkinliğe, Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halis Arıcı, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şemdinli'de

Şemdinli'de

Şemdinli'de

Şemdinli'de

Son Güncelleme: 25.04.2016 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
leyla 2018-03-04 22:53:00

helal olsun