27 Ocak 2016 Çarşamba 21:43
Şemdinli'de Stk'lar 'Barış' İçin Birleşti

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan 15 sivil toplum kuruluşu birleşerek "Şemdinli Barış Platformu"nu oluşturdu.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş merkezi önünde bir araya gelen STK temsilcileri adına açıklama yapan Hakkari Barosu avukatlarından Selahattin Yılmaz, tüm siyasi aidiyetleri askıya alarak "barış" için bir araya geldiklerini söyledi.

Yılmaz, ülkedeki huzur ortamının yeniden tesis edilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bu platform, her türlü çatışmanın önüne geçmek ve insan yaşamının değerini algılatmak adına barışa adanmış bir gönüldaşlığın birlikteliğidir. Bu platformun barış çağrısı tüm kamuoyunadır. Platformumuz, çatışmalı sürecin sonlandırılması ve akan kanın durdurulması adına hiçbir koşul öne sürmeden diyalog ve müzakere masasına oturulmasını, bunun için gerekli koşullarının oluşturulmasını istemektedir."

"Bizler çocuklarımızın ölmesini, yurtlarımızdan olmayı istemiyoruz" diyen Yılmaz, tüm kamuoyunun üzerlerine düşen ahlaki, insani ve vicdani sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamanın ardından ilçedeki vatandaşlara bildiri dağıtan platform üyeleri, daha sonra "barış" balonlarını gökyüzüne bırakarak dağıldı.

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.