06 Temmuz 2015 Pazartesi 19:06
Şemdinli'de tercih merkezi kuruldu

HAKKARİ  - Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihlerini daha iyi yapmaları için kurduğu danışmanlık merkezi hizmet vermeye başladı.

Şemdinli Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan danışmanlık merkezinde, 3 rehber öğretmen ve gönüllü felsefe öğretmeni görev yapacak.

6-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek üniversite yerleştirme tercih işlemleri süresince hizmet verecek rehberlik bürosunda görev alan uzmanlar, öğrencileri yeni düzenlemeler çerçevesinde en doğru şekilde yönlendirerek tercihlerini yapmalarını sağlayacak.

Rehber Öğretmen İmran Elmas, yaptığı açıklamada, ilçenin sahip olduğu dezavantajlar ve zorluklar nedeniyle öğrencilerin güçlü bir mücadele vererek üniversite sınavını kazanabildiğini belirtti.

Yeteri kadar bilgilendirilmedikleri zaman öğrencilerin yanlış bölümlere tercih yaptıklarını anlatan Elmas, "Puanı, çok güzel bölümlere yeten öğrenciler yanlış tercih nedeniyle sıradan bir bölümü tercih edebiliyor. Biz de bunun önüne geçmek için öğrencilerimize yardım edebilmek adına bir araya geldik" dedi.

Şemdinli'de tercih merkezi kuruldu

Şemdinli'de tercih merkezi kuruldu

Şemdinli'de tercih merkezi kuruldu

Şemdinli'de tercih merkezi kuruldu

Son Güncelleme: 06.07.2015 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.