22 Haziran 2016 Çarşamba 14:18
Şemdinli'de Yaz Kur'an Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan yaz Kur'an kurslarına Şemdinli ilçesinde çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

26 Ağustos'a kadar devam edecek yaz Kur'an kurslarına 4-15 yaş gruplarında kız ve erkek öğrenciler katılıyor.

Kursun ilk gününde camiye akın eden çocuklar çok mutlu olduklarını ifade etti.

Haftanın 7 günü ders verecek kurslar, 10.00-13.00 saatleri arasında verilecek. 135 camide başlatılan kurslara, yoğun ilgi gösteriliyor.

Kurslarda Kur'an dersi dışında, temel ve siyer dersleri de verilecek.

"Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" temasıyla çocukların Kur'an ile buluşmalarını hedeflediklerini söyleyen Şemdinli İlçe Müftüsü Muhammed Değirmenci, hem dini bilgileri almaları hem de cami ve Kur'an kurslarıyla buluşmaları için çocukları camiye beklediklerini ifade etti.

Değirmenci, "Şemdinli merkezde ve köylerinde tüm camilerimizde Kur’an kurslarımız açıldı. Çocukların hem dini bilgileri almaları hem de cami ve Kur'an kurslarıyla buluşmaları açısından, veliler çocuklarını camiye göndermeli." dedi.

Cami imamı Adem Sönmez ise kurslarımız 20 Haziran ile 26 Ağustos tarihlerinde devam edeceğini söyledi.

Sönmez, "Bu kurslarda Kur'an ve temel dersleri vereceğiz. On haftalık bir kurs dönemi var. Bu dönemlerde çocuklar keyifli vakit geçirecek. Farklı etkinlik ve oyunlarla kursu destekleyeceğiz. Kayıt sayımız 200 öğrenciye ulaştı. Bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Camimizde 3 öğretici var. Öğreticileri de destekleyeceğiz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.06.2016 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.