29 Mart 2016 Salı 11:03
Terör Mağduru Öğrenciler Eğitimlerini Sürdürüyor

Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu Yüksekova'dan ayrılmak zorunda kalan öğrenciler, eğitimlerini Hakkari'de sürdürüyor.

Yüksekova'da terör örgütü PKK tarafından bazı mahallelerde kazılan çukur ve oluşturulan barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, teröristlerin ilçeden temizlenmesi amacıyla başlatılan operasyon öncesi ilçeden ayrılan 2 bin öğrenci, il merkezindeki okullarda eğitimlerine devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, terör mağduru öğrencilerin eğitimlerinden mahrum kalmamaları için yoğun bir çalışma yürütüyor. Öğrenciler, kent merkezinde belirlenen okullara "misafir öğrenci" olarak kaydediliyor.

Çukurca Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitimini sürdüren M.K, yaşanan olaylar nedeniyle Yüksekova'da okula gidemediklerini, bu nedenle Hakkari'ye gelmek zorunda kaldıklarını anlattı. Bazı günler okulun boykot edildiğini, bu nedenle öğrencilerin büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren M.K, şöyle konuştu:

"Derslerden geri kalıyorduk. İlçede operasyon başlatılacağı söylendikten sonra sonra, yarı yıl tatilinin ardından karnelerimizi alarak Hakkari'ye geldik ve eğitimimizi burada sürdürüyoruz. İlçeden ayrılamayan öğrenciler var. Yetkililerden isteğim onlara yardım etmeleri. Burada öğretmenlerimiz çok iyiler ve çok adaletli davranıyorlar ama evimizi çok özlüyoruz. Boşuna demiyorlar 'insanın evi gibisi yok' diye. Yüksekova'daki tek odalı evimizi özledim."

Yüksekova Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Hakkari'ye gelen D.K. da ilçeyi can güvenliklerinin olmaması nedeniyle terk ettiklerini dile getirdi.

Öğrencilerden B.K. ise bir an evvel Yüksekova'daki evlerine dönmek istediklerini ifade etti.

Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim gören Ş.F. de terör olaylarından dolayı arkadaşlarının bulundukları yerleri terk etmesine üzüldüklerini söyledi.

Son Güncelleme: 29.03.2016 13:55
Anahtar Kelimeler:
HakkariöğrenciYüksekova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.