24 Mart 2016 Perşembe 11:23
Terör Mağduru Vatandaşlara Devlet Desteği

Yüksekova Kaymakamlığı, gıda talebinde bulunan terör mağduru 200 aileye yardım elini uzattı.

Kaymakamlık, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrasında mağdur ailelere yardım için harekete geçti.

Dize, Güngör, Esentepe, Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Yeni ve Cumhuriyet mahallelerindeki operasyonların ardından, vatandaşlardan gelen gıda talebi üzerine çalışma başlatıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan yardım malzemeleri, kamyonlara yüklenerek Dağlıca Polis Kontrol Noktası'na getirildi.

Yağ, şeker, makarna, salça, bakliyat ve sudan oluşan yardımlar, güvenlik güçlerinin nezaretinde Güngör ve Cumhuriyet mahallelerinde yaşayan 200 aileye dağıtıldı.

Yakınlarıyla yardım malzemesi almaya gelen 9 yaşındaki E.Ç, AA muhabirine, "Çatışma sesleri ve patlamalar beni çok korkuttu. Evimizde de yiyecek bitmişti. Buraya gıda malzemesi almak için geldik. Yardım gönderenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.03.2016 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.