08 Nisan 2016 Cuma 12:33
Terör Örgütü 'Hırsızlık Ve Gasp' İle Lojistik Sağladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları alanlardaki aramalarda, ambulans, sağlık merkezi, ev ve okullardan çalınan çok sayıda ilaç, elektronik cihaz ve inşaat malzemesi bulundu.

İlçede kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor.

- Çalınan malzemelere ulaşılıyor

Halkın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için 27 gündür Eski Kışla, Yeni, Mezarlık, Orman, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör, Esentepe ve Dize mahallelerinde operasyonlarına devam eden güvenlik güçleri, terör örgütüne ağır darbe vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu bina ve mevzilerde arama gerçekleştirildi.

Aramada, ilçede bir okuldan çalınan kamera sistemi, tünel açma sırasında su tahliyesi için kullanılan motopomp, tahliye borusu, iki kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 5 şarjör ile 222 mermi, gaz maskeleri, hücum yelekleri, kablo, çok sayıda tıbbi yaşam malzemesi ile kışlık kıyafetler ele geçirildi.

Güvenlik güçlerince operasyonlar sırasında daha önce yapılan aramalarda da bir ambulanstan gasbedilen ilaç ve sedyeler, Esentepe Mahallesi'ndeki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nden geçen yıl ağustos ayında çalınan çok sayıda ilaç, ilçenin farklı noktalarındaki iş yerlerinden çalınan inşaat malzemesi ve kıyafetlere ulaşmıştı.

- Vatandaşların evlerinden hırsızlık

Ayrıca, bölücü terör örgütü mensuplarının, "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için operasyon öncesi ilçeden ayrılan vatandaşların evlerine "hırsızlık" amaçlı girdiği anlaşıldı.

Güvenlik birimlerinin, teröristlerin oluşturduğu barikatların arkasında ve açılan çukurlarda yaptığı incelemelerde, evlerden çalınan eşyalar ile çok sayıda gıda malzemesi bulundu.

Son Güncelleme: 08.04.2016 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.