23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:53
Terör Örgütü Pkk'nın Finans Kaynağına Darbe

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar yoğun şekilde devam ederken, güvenlik güçleri, örgütün önemli finans kaynaklarından kaçak sigaranın yurda girişini engellemek için de çalışma yürütüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kaçak yollardan yurda sigara getiren kaçakçılara yönelik operasyonlarda terör örgütü PKK'nın finans kaynağına büyük darbe vuruldu.

Terör örgütü PKK, Irak ve İran topraklarında oluşturduğu sözde gümrük noktalarında, o ülkelerden yurda yasa dışı yollardan çay ve sigara getiren kaçakçılardan "vergi" adı altında haraç alıyor. Teröristlerin sözde "vergilendirme" adı altında zorla topladığı parayla örgüte finans sağlanıyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar, Çobanpınar, Armutlu köyleri ile Şemdinli ilçesine bağlı Bozyamaç köyünde gerçekleştirdiği operasyonlarda 5 milyon paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

- Bir terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri, Şemdinli kırsalında yürüttüğü operasyonda karşılaştığı teröriste "teslim ol" çağrısında bulundu.

Terör örgütü mensubu, silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Operasyonda teröristlere ait yaşam malzemesi de ele geçirildi.

Son Güncelleme: 23.05.2016 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.