14 Nisan 2016 Perşembe 09:08
Terör Örgütünün 'Hain Tuzakları' İmha Edildi

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda güvenlik güçlerinin geçiş güzergahındaki 4 ayrı noktaya teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcılar imha edildi.

Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sürüyor.

Güvenlik güçlerince el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla sürdürülen operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarına büyük darbe vuruldu.

- Bombalı tuzaklar etkisiz hale getirildi

Operasyonun başladığı tarihten itibaren 162 teröristin etkisiz hale getirildiği ilçede teslim olmak veya ölmekten başka seçeneği kalmayan terör örgütü mensupları, güvenlik güçlerine yönelik hain saldırılar planlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurları, 33 gün önce başlayan operasyonda teröristler tarafından ev, iş yeri, barikat, tünel ve yollara tuzaklanmış 240'ın üzerinde el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Orman Mahallesi'nde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarınca mahalle mezarlığının yanındaki müstakil eve tuzaklanan el yapımı patlayıcı düzeneğini fark etti. Patlayıcı, çevre güvenliğinin alınmasının ardından kontrollü olarak patlatıldı.

Operasyonlarını sürdüren güvenlik birimlerince aynı bölgede biri toprak yığını, diğerleri de sokağa yerleştirilmiş 3 el yapımı patlayıcı daha olduğu belirlendi. Bomba uzmanları, bu tuzakları da fünyeyle imha etti.

Bombalı tuzakların etkisiz hale getirilme anı, kameraya yansıdı.

Son Güncelleme: 14.04.2016 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.