09 Eylül 2015 Çarşamba 16:32
Teröre tepki gösterip köprü yaptılar

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Konur Vadisi'nde terör örgütü PKK mensupları tarafından köprüleri patlayıcıyla kullanılamaz hale getirilen vatandaşlar, ulaşımlarını sağlamak için dereye ağaçtan köprü yaptı.

Alınan bilgiye göre, 2 Eylül'de ilçeye bağlı Konur ve Uğuraçan köyleri ile bu köylere bağlı Aktütün, Yeşilbayır ve Dereyanı mezralarına ulaşımı sağlayan iki köprünün teröristlerce yerleştirilen patlayıcıyla kullanılamaz hale getirilmesinin ardından vatandaşlar, ilçeden ihtiyaçlarını karşılamak için dereye ağaçtan köprü hazırladı.

Vatandaşlar, hasar gören köprülerin onarım çalışmalarının tamamlanmasına kadar bu köprüyü kullanarak ilçeye ulaşımlarını sağlamaya çalışacak.

- Teröre tepki için yürüyüş düzenlemişlerdi

Konur Vadisi'nde yaşayan vatandaşlar, bir süre önce terör örgütünce bölgelerindeki köprü ve baz istasyonlarına yönelik terör saldırılarına tepki gösterip, yürüyüş düzenlemişti.

Yürüyüş esnasında vatandaşlar, ulaşım ve iletişimlerinin engellenmesine neden olan saldırıları kınamıştı.

Son Güncelleme: 09.09.2015 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.