21 Mart 2016 Pazartesi 15:48
Türk Kızılayı'ndan Terör Mağdurlarına Yardım

Şırnak ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara, Türk Kızılayı Hakkari Şubesi tarafından gıda ve giyim yardımında bulunuldu.

Türk Kızılayı Şubesi, Şırnak ve Yüksekova'da yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile ayrılarak il merkezine göç etmek zorunda kalan ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçti.

Türk Kızılayı Hakkari Şube Başkanı Fadıl Alçiçek, yaptığı açıklamada, Yüksekova ve Şırnak'tan göç ederek, Hakkari'ye gelen ve kendilerine müracaat eden 250 aileden şimdiye kadar 100'üne yardımda bulunduklarını belirtti.

Türk Kızılay Derneği Genel Başkanlığı'nın dar gelirli ailelere dağıtılmak üzere bölgeye yardım kolileri gönderdiğini anlatan Alçiçek, "Şubemize müracaat eden 250 aileden 100 ihtiyaç sahibi aileye 100 gıda kolisi, 150 battaniye, bin 603 parça giyim ve 200 konserve dağıttık. Çalışmalarımız devam ediyor. Göç eden bütün aileleri tek tek tespit ediyoruz. Yardımlarımız imkanlar çerçevesinde kademeli bir şekilde devam edecektir." dedi.

Terör mağduru aileler de kendilerine yardım elini uzatan Türk Kızılayı yetkililerine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 21.03.2016 19:12
Anahtar Kelimeler:
Yardım HakkariKızılay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.