22 Nisan 2016 Cuma 13:18
Türkiye, Güvenlik Güçlerini Yalnız Bırakmadı

Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan vatandaşlar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda görev alan güvenlik güçlerini gönderdikleri yöresel ürünler ve mektuplarla destek oldu.

Yaklaşık 40 gün boyunca ilçenin terör örgütü mensupları ve patlayıcılardan temizlenmesi için gece gündüz mücadele eden güvenlik güçlerine, vatandaşlar da gönderdikleri malzemelerle destek verdi.

Türkiye'nin dört bir yanından, imkanları dahilinde topladıkları giyim ve gıda malzemelerini, evlerinde yaptıkları pasta ve börekleri, yöresel ürünleri gönderen vatandaşlar, mektuplarıyla da operasyona katılan asker ve polislerin moral ve motivasyonunun artmasını sağladı.

Son olarak, İzmir İl Emniyet Müdürlüğünün gönderdiği 6 koli içlik, çorap ve atlet, Sivas Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulunun gönderdiği 6 koli kuru yemiş, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünün gönderdiği 5 koli Şam fıstığı, Sinoplu vatandaşların gönderdiği pişmaniye, helva ve poğaça, Amasya Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin gönderdiği simit, kek, börek, çörek, reçel, Bursalı öğrencilerin gönderdiği mektuplar, operasyonda görevli asker ve polislere ulaştırıldı.

Vatandaşlarının gönderdikleri ürünlerle yanlarında olduklarını hissettirmesiyle moral ve motivasyonlarının da arttığını dile getiren güvenlik güçleri, mektupları okurken de duygulandıklarını söyledi.

Daha önce de Aydın Emniyet Müdürlüğü ve bazı okullardaki öğrencilerin gönderdiği incir, kuru üzüm, Kocaelili vatandaşların gönderdiği lokum ve pişmaniye, birçok ildeki polis ve asker eşlerinin yaptığı yöresel yemekler güvenlik güçlerine ulaştırılmıştı.

Yüksekova ilçesinde 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonununda, 200 dolayında terörist ve 286 el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, çoğu tuzaklanmış 214 barikatı da kaldırarak 135 çukuru kapatmıştı.
 

Son Güncelleme: 22.04.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.