18 Mayıs 2016 Çarşamba 11:48
Uçak Seferleri Sokağa Çıkma Yasağının Kalkması Bekliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör olayları nedeniyle uçuşların durdurulduğu Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından seferlerin tekrar başlayacağı bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla yapımını engellemeye çalıştığı, ancak 102 milyon lira harcanarak 5 yılda tamamlanan havalimanı, 26 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı görkemli törenle hizmete açılmıştı.

Türk Hava Yolları (THY), bu tarihten itibaren bölge halkına ulaşım konusunda büyük kolaylık sağlayan havalimanına düzenlediği seferleri, artan terör saldırıları nedeniyle 5 Ağustos'ta durdurmuştu.

Bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan olan ve terör örgütü PKK'nın inşaat aşamasındayken düzenlediği saldırılarla yapımını engellemeye çalıştığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda 284 gündür uçak seferleri yapılamıyor.

Türkiye'nin en uç noktasında, İran ve Irak sınır kapılarının bulunduğu Yüksekova'daki havalimanını güvenlik gerekçesiyle kullanamayan vatandaşlar, batı illerine seyahat edebilmek için 4 saatlik karayolu yolculuğunun ardından Van'daki havalimanına gidiyor.

- Uçuşlar, sokağa çıkma yasağının ardından başlayacak

Yıllık 1 milyon yolcu kapasitesi bulunan havalimanında uçuşların tekrar yapılabilmesi için, ilçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da 200 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasındaki arama tarama çalışmalarının bitirilmesi bekleniyor.

Yetkililer, 24 saat süreyle açık tutulan, tüm personel ve ekipmanların hazır beklediği havalimanında, sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından seferlere başlanacağını bildirdi.

Günlük uçak tarifelerine Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı ekleyen THY, yasak nedeniyle bu seferlerini askıda tutuyor.

 

 

Son Güncelleme: 18.05.2016 19:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.