10 Nisan 2015 Cuma 17:07
Vali Canbolat, Şemdinli'de incelemelerde bulundu

HAKKARİ  - Vali Yakup Canbolat, Şemdinli ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve diğer kurum amirleriyle ilçeye gelen Canpolat, helikopterle 34. Hudut Tugay Komutanlığı'na iniş yaptı.

Burada İlçe Kaymakam Murat Öztürk, 34. Hudut Tugay Komutanı Ali Salnur, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Akseki ile kurum amirleri tarafından karşılanan Canpolat, yapımı devam eden 50 yataklı devlet hastanesi ve okul inşaatlarında incelemelerde bulundu

Daha sonra hükümet konağına gelen Canbolat ve beraberindekiler, Emniyet Müdürlüğü Lokalinde ilçedeki muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. 

Derecik Umurlu Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Canpolat, bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini, özel idare imkanlarıyla sınır kapısı ihalesini gerçekleştirerek bakanlığa teslim edilecek hale getirdiklerini bildirdi.

Karşı tarafta bu konuyla ilgili ilerleme yaşanmadığını, henüz yol ve binalarının bile bulunmadığını aktaran Canpolat şöyle konuştu:

"Irak'taki karışıklıklar nedeniyle şu ana kadar yapılan herhangi bir faaliyet yok. Önemli olan Irak'ın kendi yolunu açıp, binasını hazır hale getirmesi. Sınır ihlali yapan kişilere idari para cezası kesiliyor. Bu benim yetkimde olan bir şey değil. Savcılığın yada Şemdinli'ye mahsus bir şey değil. Türkiye'nin bütün sınırlarında sınır ihlali yapılıyorsa bu kural uygulanıyor. Kanun değişikliği gerektiren bir konu kaldı ki, kanunun böyle bir cezayı kaldırma gibi yükümlülüğünün de olduğunu düşünmüyorum."

Yapımı devam eden hastanenin cihazlarının siparişlerinin verildiğini anımsatan Canpolat, önce hastanenin açılacağını ardından personel planlamasının yapılacağını ifade etti. 

Açıklamasının ardından vatandaşlarla yemek yiyen Canpolat ve beraberindeki heyet, helikopterle Derecik beldesine geçti. 

Son Güncelleme: 10.04.2015 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.