14 Temmuz 2016 Perşembe 14:13
Vali Toprak, Yüksekova'daki Çalışmaları İnceledi

 Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yaparak, incelemelerde bulundu.

Vali Toprak, ilçenin sorunlarının görüşülüp hızlı şekilde sonuç alınması amacıyla kaymakamlıkta düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Toprak, sıkıntıları dinledi.

Binaların yıkımıyla ilgili yaşanan ve yaşanabilecek sorunların çözümüne yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda ele alınan kararların yetkili mercilere iletileceği belirtildi.

Toplantının ardından, terör saldırıları nedeniyle tahribatın en çok yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'ne giden Vali Toprak, vatandaşların hasarlı evleriyle ilgili metrekare bazındaki itirazlarını değerlendirmek amacıyla iki binanın önünde yapılan ölçüm çalışmalarını izledi.

Çalışmalarla ilgili Yüksekova Kaymakamlığı ile sahada ölçüm ve yıkım çalışması yürüten ekiplerin yetkililerinden bilgi alan Toprak, yıkım çalışmaları öncesi yeni ekipler oluşturulduğunu ve mülk sahibi vatandaşların nezaretinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Elde edilen sonucun daha önce yapılan değerlendirmelere göre çok fark içermediğini söyleyen Toprak, vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmaların hassasiyetle yürütüleceğini belirtti.

Toprak, eşya yardımı işlemleri için de mevcut dört kişilik ekibin sekiz kişiye çıkarıldığını aktardı.

Son Güncelleme: 14.07.2016 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.