08 Kasım 2016 Salı 16:04
Vatandaşların Bitkin halde Bulduğu Porsuk Tedavi Altına Alındı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bitkin bulunan porsuk, tedavi altına alındı.

Vatandaşlar, Esendere yolunda bitkin buldukları porsuğu, bir araçla Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimliğine teslim etti. Veteriner Hekim Kaçan tarafından gerekli bakımları yapılan porsuk, tedavi amacıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine gönderildi.

Kaçan, yaptığı açıklamada, porsuğun vücudunda herhangi kemik kırığına ya da yaraya rastlamadıklarını söyledi.

Porsuğun ön bakımını yaptıklarını anlatan Kaçan, "Eminim kısa sürede sağlığına kavuşacaktır. Gerekli testleri almak ve filmlerini çekmek durumundayız. İmkanlarımız kısıtlı olduğu için porsuğu üniversiteye gönderdik. Onlar da gerekli tedavileri yaptıktan sonra hayvanı tekrar doğal yaşam alanına bırakacak. Hakkari'de daha önce ölü porsuk bulunmuştu. Fakat burada hiç rastlamadım. Bize getirilmesi mutlu etti." dedi.

Kaçan, nesli tehlike altındaki porsuğun korunması gerektiğini vurguladı.

Duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür eden Kaçan, "Kimse, vahşi ve diğer hayvanlara zarar vermesin. Tedaviye muhtaç hayvan varsa da bize getirmelerini rica ediyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların Bitkin halde Bulduğu Porsuk Tedavi Altına Alındı

Vatandaşların Bitkin halde Bulduğu Porsuk Tedavi Altına Alındı

Son Güncelleme: 08.11.2016 16:07
Anahtar Kelimeler:
HakkariYüksekovaPorsuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.