03 Mart 2016 Perşembe 13:03
Yüksekova'da Ahırlar Hala Kar Altında

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrederken kış mevsiminde zorlu kış şartlarının yaşandığı Yüksekova'nın birçok köyünde ahırlar, hala kar yığınları altında bulunuyor.

Aşırı yağış alan yerlerden ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Karabey köyünde yaşayan besiciler, kar altındaki ahırlardan hayvanlarını çıkarmak ve hayvanlarına yem vermek için yoğun çaba harcıyor.

Besicilerden Yunus Karahan,  bu sene Yüksekova'ya yağan karın üç metreyi aştığını söyledi.

Kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle zorluk çektiklerini vurgulayan Karahan, şöyle konuştu:

"Allah'ın taktiridir. Bu sene çok kar yağdı. Hala köyümüzde çok kar var. Bir türlü bitmiyor. Ahırlarımız kar altında. Koyunlarımızı beslediğimiz yeri su basıyor. Mecburen kar altındaki ahırı temizlemeye çalışıyoruz. Köydeki çoğu ahır, bu durumda. Geçim kaynağımız olan hayvanlarımızı beslemek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu sene çok zorluk çektik fakat yapacak bir şey yok."

Bir diğer besici Tayyar Aslan da son günlerde bahar havasının hissedildiğini ancak hala köyde bir metreye yakın kar olduğunu belirtti.

Tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ve bunu da güçlükle yaptıklarını dile getiren Tayyar, ahırların etrafını kaplayan kar yığınlarının temizlenememesi halinde ahırları su basacağını kaydetti.

Son Güncelleme: 03.03.2016 17:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.