02 Mart 2016 Çarşamba 18:48
Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

 Yüksekova ilçesindeki aile sağlığı merkezinden 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarın çalınması, hasta ve yakınlarını mağdur etti.

İlçenin Dize Mahallesinde önceki gün 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ne arka kapıdan içeri girilerek muayene odasında hastaların bilgilerinin kayıtlı olduğu iki bilgisayarın çalınması, hem doktorlar hem de hastaların sıkıntı yaşamasına neden oldu.

Sağlık merkezinde görevli doktor ve hemşireler, bilgiler olmadığı için hastaları tedavi etmekte güçlük yaşarken, mağdur olan hasta ve hasta yakınları da, merkezdeki bilgisayarların çalınmasına tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Kamuran Tekin AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağdur olduklarını belirterek, "Çalınan bilgisayarların içinde çocuklarımızın bilgileri kayıtlıydı. Çocuğumu muayene için sağlık merkezine getirdim. Ama hastalığıyla ilgili bilgiler kaybolduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Gelen birçok hasta bilgisayar olmadığı için muayene edilmeden geri gönderildi. Vatandaşlarımız şu an çok mağdur olmuş durumda. Bizler sağlık çalışanlarına daha çok yardımcı olmamamız lazım. Yapılan hırsızlık çok yanlış. Her kim bilgisayarları götürdüyse Allah rızası için geri getirsin" diye konuştu.

Hamit Işık ise çalınan bilgisayarlarının biran önce geri getirilmesi çağrısını yaparak, "O bilgisayarlarda ailelerimizin sağlık bilgileri kayıtlıydı. Bu bilgilere göre muayene ve aşı işlemleri yapılıyor. Bu nedenle bilgisayarların geri getirilmesini istiyoruz" dedi.

3 Nolu Aile Sağlık Merkezi Aile Hekimi Sema Demircan da, çalınan bilgisayarlarda hastalara ait bilgilerin kayıtlı olduğunu hatırlatarak. şöyle konuştu:

"Gelen hastalarımızın aşılarını yapamıyoruz. Bu hastalarımızın hastalıklarıyla ilgili bilgilere ulaşamıyoruz. Kendi işimizi bile yapamaz hale geldik. Evrakları elden doldurmak zorunda kaldık. Bu durumda bize çok sıkıntı yaratıyor. Sağlık bir yöntem değil. Bilgilerin bilgisayar ortamında olması daha güvenliydi. Bu nedenle bilgisayarlarımızın çalınması bizi sıkıntıya soktu. Vatandaşlarımız da çok mağdur olmuş durumda. İnşallah bilgisayarlarımızı götürenler vicdanlı olur ve bilgisayarlarımızı geri getirirler."

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

Son Güncelleme: 02.03.2016 22:18
Anahtar Kelimeler:
YüksekovaHIRSIZLIK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.