01 Mart 2016 Salı 16:13
Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezinden Hırsızlık

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nde 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayar çalındı.

Alınan bilgiye göre, Dize Mahallesinde bulunan 3 Nolu Aile Sağlık Merkezi'ne gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, arka kapıdan içeri girerek muayene odasında hastaların bilgilerinin kayıtlı olduğu iki bilgisayarı alarak kaçtı.

Bilgisayarların çalındığını fark eden sağlık personelinin durumu polise bildirmesi üzerine inceleme başlatıldı.

Sağlık merkezi çalışanları, bilgisayarların çalınmasıyla hasta bilgilerini takip etmekte zorluk yaşarken, çok sayıda vatandaş mağdur oldu.

Aile Hekimi Hasan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık merkezinde görev yapan doktorların kullandığı bilgisayarların çalındığını söyledi.

Bilgisayarlarda hastalara ait bilgilerin yer aldığını vurgulayan Yavuz, "Bilgisayarlarımız çalındığı için hasta aşılarını ve takibini yapamıyoruz. Gelen bazı hastaları geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Bu bilgisayarlarda 6 yıllık bir emekle elde edilen bilgiler var. Bilgisayarları çalanlardan geri getirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Çocuğunun aşısı için sağlık merkezine gelen Rahmi Turgut da bilgisayarların çalınması nedeniyle işlem yapamadıklarını dile getirdi.

- Çalınan bilgisayarlar bulunmuştu

İlçede 14 Aralık'ta da 1 Nolu Aile Sağlık Merkezi'nden 20 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 3 bilgisayar çalınmış, 3 gün sonra ilçe merkezindeki bir iş yerinin önüne bırakılmış şekilde bulunmuştu.

Son Güncelleme: 01.03.2016 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.