02 Ağustos 2016 Salı 16:53
Yüksekova'da Girişimcilik Kursuna İlgi

Yüksekova ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından açılan girişimcilik kursu ilgi görüyor.

Van Ticaret Borsası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle Yüksekova TSO toplantı salonunda açılan ve 32 saat süren kursa, 250 kişi başvurdu.

Yüksekova TSO Genel Sekreteri Melek Mengeş, yaptığı açıklamada, sadece üyelerin ticari faaliyetleriyle değil ilçedeki diğer tüm dinamiklerle de uğraşmayı kendilerine görev bildiklerini söyledi.

Girişimcilik kursu için bir buçuk yıldır uğraştıklarını ifade eden Mengeş, şöyle devam etti:

"Yaşanan kötü süreçten dolayı eğitmen bulmakta zorluk yaşıyorduk. 2013'te Van Ticaret Borsası ile Yüksekova TSO arasında bir kardeş oda protokolü imzalandı. Bu proje kapsamında bir çok iş ve işlemler beraber yürütüldü. Bu kurs için de Van Ticaret Borsası yönetimi bize yardımcı oldular. Dün itibariyle ilk kursumuz başladı. 250 civarında başvuru oldu. Şimdi de başvuru için gelen genç arkadaşlarımız var. İnsanlar daha fazla iş imkanı yaratmak için çaba sarf ediyoruz. Başvuru yapan diğer girişimcilere de sertifika verebilmek için kurslarımız aralıksız sürecek."

 

Son Güncelleme: 02.08.2016 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.