04 Nisan 2016 Pazartesi 11:58
Yüksekova'da 'Hamile Kadın' Seferberliği

 Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aniden rahatsızlanan 8 aylık hamile kadın güvenlik güçleri, köy korucuları ve sağlık ekiplerinin ortak çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör, Esentepe ve Dize mahallelerinde el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için operasyon yürüten güvenlik güçleri, diğer taraftan masum vatandaşların mağdur olmaması için büyük özveriyle çalışıyor.

Operasyon sırasında halkın, bölücü terör örgütü mensupları tarafından "canlı kalkan" olarak kullanılmasını engellemeye çalışan güvenlik güçleri, su ve gıda ihtiyaçlarını karşıladığı vatandaşlardan sağlık sorunu olanları da ilgili sağlık kuruluşlarına ulaştırmak için çaba harcıyor.

- Hamile kadın hastaneye ulaştırıldı

Asker, polis ve köy korucularıyla sağlık ekipleri, Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki İran sınırında bulunan Esendere beldesinde yaşayan 8 aylık hamile S.K'nın (28) aniden rahatsızlandığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Operasyonlar dolayısıyla giriş ve çıkışların kontrollü yapıldığı ilçede, komuta merkezine yapılan bilgilendirme üzerine 112 Acil Servis ekipleri, durumu güvenlik güçlerine iletti.

Hassas davranan güvenlik güçleri, olası bombalı tuzak ve terör eylemine fırsat vermemek için aileyle görüşerek S.K'nın güvenli bir noktaya getirilmesini istedi.

Yakınları tarafından yaklaşık bir saat sonra karayolu üzerindeki güvenli alana getirilen S.K, bölgedeki güvenlik ve sağlık ekiplerince alınarak ambulansa bindirildi.

S.K, AA muhabirine, rahatsızlanınca yakınları tarafından görevlilere bilgi verildiğini belirterek, "Sabah aniden rahatsızlandım ve erken doğum sıkıntım vardı. Durumu yetkililere ilettim. Ardından tedavi için ilçeye geldim" dedi.

Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi ambulansta yapılan S.K, getirildiği Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. S.K'nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Son Güncelleme: 04.04.2016 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.